Sport

SPORT

Český Krumlov körülötti gyönyörű sérületlen természet tele dombokkal, erdőkkel, csalogat az üdülés aktív töltésére. Az elragadó természet alkalmat ad a gyalogtúrára, kerékpártúrára, lovaglásra, golfra, halfogásra, raftingra és vízi zarándékolásra a Vltaván ( Moldván). Český Krumlov közelében található a Lipno víztároló üdülőterülete, CHKO Blanský les (Védett Táj Terület Blanský les - erdő) és CHKO a Národní park Šumava (Védett Táj Terület és Sumava Nemzeti Park) területe.
További aktív pihenési lehetőségek várnak Önökre egyenesen Český Krumlovban - jöjjenek teniszt játszani, úszni a fedett uszodában, korcsolyázni a télistadionon, bowlingot és kuglit játszani, vagy meggyötörni testüket valamelyik helyi fitnessz központban.

Český Krumlov és a régió aprólagos sport lehetőségek sorát a www.ckrumlov.cz/sport oldalon találják.

Ismeretek után „saját lábon"

A várost átszelő jól jelölt turistautak olyan helyekre is elvezetik Önöket, melyekről Český Krumlovot szinte a tenyerükön látják.

Ismeretek után „vasszamáron"

Český Krumlov városa kedvelt megállóhelye a Dél-Csehországot „vasszamáron" barázdáló kerékpárosoknak. Ideális indulópontja a közelkörnyékbe vezető egynapos, vagy alaptábor a több napot igényelő ismereti kirándulásoknak. A helyi kerékpárkölcsönzők szivesen felkínálják szolgálataikat.

Evezőkkel Vltaván (Moldván)

Minden vízisportoló öröme és fenoménje a Vltava (Moldva) folyam. Bolyongás a vízen kajakon, vagy rafton a régió legkedvencebb vonzó eleme. A városban található kölcsönzők széles sora kínálja a bérelést és a visszaszállítás szolgáltatását a végcélból. A legbályosabb útvonal, melyet képes végrehajtani a kevésbé tapasztalt is, körülbelül 4 óra folyás Zlatá Korunába (Arany Koronába).

Lovaglás

Ló nyergében elérhetik nemcsak a város fölött álló kilátó helyeket, de a széles környék érkedességeihez is odajutnak. A helyi lovagló klub hintós túrákat, csöndes lovas túrát, de bonyolultabb tereplovaglást vagy tanügetést is kínál.

 

Sportoljanak Český Krumlovban

Tenisz

3 fedett pálya, 4 megvilágított nyitott pálya, teniszütők és labdák kölcsönzési lehetőségével.

Január - december (Hé - Va) 07:00 - 23:00

Elérhetöség:
Chvalšinská 247
381 01 Český Krumlov
Tel: +420 380 711 418
www.tenis-centrum.cz

Úszás

A fedett úszómedence 25 m, gyerekmedence, úszásoktatás, masszőr, gyöngyfürdő, pára, elektromos gyógyítás, kozmetika.

Elérhetöség:
Fialková 225
381 01 Český Krumlov
Tel: +420 380 711 702
WWW: www.pro-sportck.cz

Korcsolyázás

Fedett télistadion.

Bowling

8 pálya, vendéglő, projektoros TV

Január - decemeber (Hé - Va) 13:00 - 24:00

Elérhetöség:
Horní 154
381 01 Česky Krumlov
Tel: +420 380 712 099
www.bowling-ck.cz

Kugli

4 pálya, bár, projektoros TV.

Január - december (Va - Csü) 10:00 - 22:00
Január - december (Pé - So) 10:00 - 24:00

Elérhetöség:
U Trojice
381 01 Český Krumlov
Tel: +420 380 714 544
www.ckrumlov.cz

Sport „a ház mögött"

Lipno (30 km)

A sumavai dombok friss szele feszíti meg jachtok és szörfök vitorláját a Csehköztársaság legnagyobb és legmagasabban fekvő vízterületén. Hibátlan szolgáltatásokat és hátteret kínál a jachtkikötő Marina Lipno (kikötőhelyek, jacht, szörfök és további vizijármű kölcsönzése és jacht kiképzés).
A víztároló partján fekszik az elbűvölő vízi világ Marina Lipno gyerekeknek és felnőtteknek (medencék, vizi atrakciók, szauna, masszőr). Lipno a halászok édene. Örülhetnek a tiszta vízben fogott halaknak. A dombon fekvő 18 lyukas golfpálya gyönyörű kilátást nyújt a csillogó vízszintre. A víztároló alatt található sziklaegység Čertova stěna - Ördögfal - sziklatenger a habos Vltava fölött, ördög hatalmáról beszélő legendához kapcsolódik.

Télisportok központja Kramolín (30 km)

A síközpont 6 karbantartott pályát kínál, 24 km géppel készített sínyomot, Foxpark a gyerekeknek, snowboard park, síiskolát, éjjeli síelést és komplett szolgáltatásokat a síelőknek a felszerelés kölcsönzést beleértve.