Köszöntjük Önöket Český Krumlovban ! 

ČESKÝ KRUMLOV - UNESCO - Világörökség

erbGirbe-görbe utcácskák, romantikus zeg-zugok, egyedülálló polgári házak, impozáns vár a Vltava (Molova) kanyara fölött. Világhírű művészek kiválló kiállításai, hangversenyek, zenefesztiválok, színelőadások, vendéglőcskék, kávéházak és középkori kocsmák, világ minden sarkából származó turisták színes keveréke. Ez mind Český Krumlov - kozmopolita város egyedüli hangulattal a gyönyörű természet ölében.

1992-től a történelmi belváros és a várkastély komplexum az UNESCO Világörökség Listáján áll.

FÉNYES ÉVSZÁZADOK

A festői kisváros felvirágzása a Rožmberk Urak (1302 - 1602) uralkodásához kötődik. Ők emelték székhelyükké Český Krumlovot. Az időn Krumlov olyan helyen feküdt, ahol a cseh belország, osztrák és bajor Dunántúl és az észak Olaszország összetalálkozott. Ezt mutatja a másolatlan olasz reneszánsz hatás úgy a város, mint a kastély arculatán.

deleni_ruzi

A 17. században az Eggenberk nemesek uralkodása alatt többek között felépült a barokk színház, átépítődött a kastélykert. Schwarzenberkek idején Krumlov barokk formát kapott. A 19. századtól a város védőfal megszüntetésén kívül lényegesebb változások nem folyódtak. Így őrizte meg a város eredeti történelmi formáját. Jeleni javítások figyelembe veszik a város sajátosságát és Český Krumlov építészeti szépségét. 

Český Krumlov a sokarcú város

Az 1992-től Unesco Világörökség Listán álló városban minden lépésben Önökre lehel a történelem. A történelmi városközpontban 300-nyi védett műemléket a Csehköztársaság második legnagyobb várkomplexumát a világ egyik legidősebb és megőrződött barokk színházát találják.

Krumlov az a város, mely ereiben a történelem lüktet és olyan bástya, melyben a kultúrális élet dobog. Ez irányban az Egon Schiele Art Centrum főszerepet visel. Nemzetközileg elismert, az egész évben nyitott galériák közé tartozik. Egon Schiele életéről beszélő állandóan nyitott kiállítás mellett évente rendeződnek klasszikus és kortárs művészek kiállításai is. A kultúrális élet kínálatába tartozik a International Art Gallery, további 7 múzeum és 4 galéria, számtalan művészeti alkotást kínáló üzlet, 4 zenefesztivál, színházi fesztivál és a forgó nézőtér.

Nemcsak kultúrát, de további egyedülálló élményeket is kínál Český Krumlov a látogatóknak. Történelmi ünnepségek, sörkóstolás a helyi sörgyárban, ínyenc falatok, tutajozás a Vltaván (Moldván), éjjeli városnézés, vagy a legérdekesebb Český Krumlovi műemlékekhez felfedező, „saját veszélyen" Audioguide-dal folytatható séta.

Český Krumlov úgyszintén a kongreszusok és az incentív turistika városa . A Dél-Cseh építészetikincs olyan helyekkel rendelkezik, mint a különleges volt prelátuslak, galériák, vagy 5* és 4* szállodák. A rendezvények megtarthatók a kastély egyedüli termeiben is. A gyalog és kerékpár túrának kedvező gyönyörű városkörnyék, vízi vándorlás , golf lehetőség, nemcsak a kongresszus szervezőket csábítja. Krumlov mellékén található a Lipno vízierőmű üdülőterülete, Chráněná krajinná oblast Blanský les (Védett Táj Terület Blanský les - erdő) és Chráněná krajinná oblast a Národní park Šumava (Védett Táj Terület és Sumava Nemzeti Park).

 

ROP Jihozápad: Podpořeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj - Směr budoucnost - cíl prosperita

 

 

16.1.2021 (szo) 10:18

Webcam

Időjárás


Current temperatur: 26.7 °C
Pressure: 1010.2 hPa
Wind direction: S (00,0°)
Wind speed: 50 m/sTovábbi információk (EN):
www.ckrumlov.cz/weather


Árfolyamok (CZ)

Személy szállítás, Transfer, Shuttle

Menetrendek (CZ, EN)